18 Aralık 2007 Salı

Haber / Spor | McLaren dünyadan özür diledi


McLaren dünyadan özür diledi
McLaren, Ferrari'ye ait gizli bilgilerin, takım içinde tahmin edilenden daha ciddi ve yoğun şekilde yayıldığını kabul ederek kamuoyundan özür diledi.

McLaren, 100 milyon dolar ceza almasına ve 2007 markalar şampiyonasından ihraç edilmesine yol açan casusluk skandalında suçlu olduğunu kabul etti. Bir basın açıklamasıyla kamuoyundan özür dileyen McLaren, Ferrari'ye ait gizli bilgilerin, takım içinde tahmin edilenden daha ciddi ve yoğun şekilde yayıldığını belirtti. Açıklamada, "McLaren FIA, Ferrari, Formula 1 dünyası, Formula 1 ve takım taraftarlarından basın yoluyla özür dilemek istiyor. Benzer bir olayın tekrarlanmaması için gereken tüm değişiklikler yapılmaktadır" denildi. McLaren, Ferrari'den sızdırılan gizli datanın, 2008 aracının performansına olumlu etki yapacağı şüphesini ortadan kaldırmak istediğini de bildirerek, geliştirme aşamasında olduğu üç yeni sistemle ilgili çalışmalarını durdurmayı teklif etti. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), McLaren'in bu tavrı üzerine, şüpheleri üzerinde toplayan takımın 2008 aracıyla ilgili 14 Şubat'ta yapılacak toplantının iptali için Dünya Motor Sporu Konseyi üyelerine ricada bulunduğunu açıkladı.

EMRE MERİÇ

2 yorum:

Adsız dedi ki...

şimdi mclaren sonunda suçunu tam olarak kabul etti ve tüm dünyadan özür diledi ama eminim bazı mclarenci arkadaşlar hala mclarene haksızlık yapıldı diye zırvalayacaklar.hırsızlık yaparsan cezanı çekersin,rezil olur cümle alemden özür dilersin.bu da kapak olsun size.Blog güzel oluo :)

Emre MERİÇ dedi ki...

Yorumun için teşekkür ederim f1'cii :)