18 Aralık 2007 Salı

Haber | Shell ve Kanuni'den Stratejik Ortaklık

Türkiye’nin lider motosiklet üreticilerinden Kanuni, Shell Advance motosiklet yağlarını tercih etti. İlk dolum ve satış sonrası hizmetler anlaşması imzalayan şirketler, Türkiye’de motosiklet kullanıcılarının tanınmasına yönelik sosyal farkındalığı arttırıcı projelere imza atmayı hedefliyor..

Türkiye’nin lider motosiklet üreticilerinden Kanuni, 2007 MotoGP şampiyonu genç Casey Stoner’ın pistlerdeki başarıları sonucu geliştirilen, motosikletin gerçek performansını ortaya çıkartan ve maksimum koruma sağlayan Shell Advance motosiklet yağlarını tercih etti.Kanuni ve Shell arasında imzalanan anlaşmayla iki firma, ilk dolum ve satış sonrası hizmetler anlamında işbirliği yaptı. 28 Kasım 2007 tarihinde düzenlenen imza töreni Shell&Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi M. Hakan Ehlidil ve Kuralkan Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M. Said Kuralkan’ın katılımıyla gerçekleşti. Törende her iki firmanın satış ve pazarlama müdürleri de hazır bulundu.

Yapılan stratejik öneme sahip anlaşma çerçevesinde, Shell, beş yıl süreyle Kanuni’nin ilk dolum ve satış sonrası servis işinde Kanuni’nin tek teknoloji partneri olacak, eksiksiz pazarlama desteği verecek ve yetkili Kanuni noktalarında farklı motosiklet seçeneklerine uyumlu Shell Advance Motosiklet Yağları ve Bakım Ürünlerini müşterilere sunacak. Şirketler, uzun vadede, Türkiye’de motosiklet kullanımının yaygınlaşması ve bu yönde bilinç oluşturulması için de ortak çalışmalara imza atacak.

İmza töreninde işbirliğine ilişkin görüşlerini bildiren M. Hakan Ehlidil, Kanuni’nin Türkiye motosiklet sektöründe çok önemli ve lider bir oyuncu olduğunu vurgulayarak bu anlaşma ile Shell’in motosiklet sektöründeki hızlı yükselişini artıracağını ve müşterilerine daha kolay ulaşacağını ifade etti. Shell ile yaptıkları işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren M. Said Kuralkan ise madeni yağ konusunda uzman ve en büyük global üreticilerden biri olan Shell ile yapılan işbirliğinin Kanuni’nin yakın ülke pazarları hedeflerine bir adım daha yaklaşmasına katkıda bulunacağını belirtti.

Trafik ve çevre kirliliğine motosikletli çözüm

Motosiklet kullanımının yaygınlaşmasıyla trafik yoğunluğu ve çevre kirliliği sorunlarına önemli ölçüde katkı sağlanacağının ifade edildiği toplantıda, motosiklet kullanıcılarının tanınmasının gerekli olduğunun, bu sosyal farkındalığın yaratılması için gerekli mercilerle yakın ilişki içinde olunarak Shell ve Kanuni’nin önümüzdeki dönemde bu konuda bilinçlendirme çalışmalarına başlayacağının sinyali verildi.

Bayilere eğitim

Farklı motosiklet seçeneklerine uyumlu Shell Advance ürünleriyle, müşterilerin motosikletlerinden daha iyi verim alabilmelerini sağlayan Shell ve Kanuni Motosikletleri’nin işbirliği kapsamında ilk olarak bayiler için eğitimler düzenlenmesi planlanıyor. Türkiye genelinde güvenli motosiklet sürüşü ve bakımı, uygun motosiklet yağlarının kullanılması konusunda Kanuni servislerine yönelik verilecek ücretsiz eğitimlerin, daha sonra tüketiciyi bilgilendirmeye yönelik roadshowlar şeklinde de düzenlenmesi hedefleniyor.



Emre MERİÇ

Hiç yorum yok: